Lengyel Dávid

Dávid 2004 tavaszán kezdte el írni az eredeti történetet, akkor még Holtak földje címen, amit viszont idővel meg kellett változtatnia egy azonos címen mozikba kerülő film miatt. Ez a sztori akkoriban még csak a saját és barátai szórakoztatására íródott, egyfajta "Mi lenne, ha?" elképzelt forgatókönyvként.


A karakterek egy részét a saját ismerőseiről mintázva lassan, de biztosan építette a cselekményt, fél évvel az első sorok legépelése után pedig rábukkant arra a bizonyos Nostradamus jóslatra, amit beledolgozott a történetbe.

Kuba Richárd

Richárd 2007 tavaszán került kapcsolatba Dáviddal egy forgatókönyves hirdetés kapcsán, ami akkor még független volt a Holtak Világától. Amikor a baráti viszonynak köszönhetően később betekintést nyert az eredeti kéziratba, nagyon megtetszett neki és sok lehetőséget látott benne.


A majdnem kész regény nagyon megmozgatta a fantáziáját és szeretett volna csatlakozni az írási folyamathoz. Miután Dávid igent mondott, elhatározták, hogy közösen fejezik be a történetet.

A közös munka

A közös munka 2008 decemberében vette kezdetét, Dávid eredeti regényének modernebb köntösben való újraírásával. Eredetileg egyetlen kötetet terveztek, azonban már a munkálatok alatt annyi ötlet, lehetséges történetszál merült fel, ami egy teljes trilógiát kitöltött. Ekkor kapták meg az egyes kötetek az alcímeiket is: A jóslat, Küzdelem, Menedék.


A 2011 februárjában megjelent első kötet folytatása azóta szintén elkészült és megjelenés előtt áll. Az eredeti trilógián túl további kiegészítő kötetek is tervben vannak, amik a Holtak Világa univerzumot hivatottak kiszélesíteni.