Holtak Világa

Lengyel Dávid

Dávid 2004 tavaszán kezdte el írni az eredeti történetet, akkor még Holtak földje címen, amit viszont idővel meg kellett változtatnia egy azonos címen mozikba kerülő film miatt. Ez a sztori akkoriban még csak a saját és barátai szórakoztatására íródott, egyfajta "Mi lenne, ha?" elképzelt forgatókönyvként.


A karakterek egy részét a saját ismerőseiről mintázva lassan, de biztosan építette a cselekményt, fél évvel az első sorok legépelése után pedig rábukkant arra a bizonyos Nostradamus jóslatra, amit beledolgozott a történetbe.

Kuba Richárd

Richárd 2007 tavaszán került kapcsolatba Dáviddal egy forgatókönyves hirdetés kapcsán, ami akkor még független volt a Holtak Világától. Amikor a baráti viszonynak köszönhetően később betekintést nyert az eredeti kéziratba, nagyon megtetszett neki és sok lehetőséget látott benne.


A majdnem kész regény nagyon megmozgatta a fantáziáját és szeretett volna csatlakozni az írási folyamathoz. Miután Dávid igent mondott, elhatározták, hogy közösen fejezik be a történetet.

A közös munka

A közös munka 2008 decemberében vette kezdetét, Dávid eredeti regényének modernebb köntösben való újraírásával. Eredetileg egyetlen kötetet terveztek, azonban már a munkálatok alatt annyi ötlet, lehetséges történetszál merült fel, ami egy teljes trilógiát kitöltött. Ekkor kapták meg az egyes kötetek az alcímeiket is: A jóslat, Küzdelem, Menedék.


A 2011 februárjában megjelent első kötet folytatása azóta szintén elkészült és megjelenés előtt áll. Az eredeti trilógián túl további kiegészítő kötetek is tervben vannak, amik a Holtak Világa univerzumot hivatottak kiszélesíteni.