LEGFRISSEBB KIADÁS Kozma András naplója
Hírlevélre feliratkozás:
HV - Küzdelem tartalomleírása közzététetik!
Egyre több dolog biztos a készülő folytatás körül. A soron
következő regény fülszövege is ide számít. Tekintse
meg a könyvek menüben!

Tovább a teljes cikkhez >>> 2015.03.11
TOVÁBBI FONTOS HÍREK: 1 2 3
ÖSSZES HÍR

Holtak Világa - A jóslat

Kőrösi Hírek - hírújság cikk (Kiadva: 2011. feb. 11., Péntek - XVIII. évfolyam 3. szám)
A Kőrösi Hírek egy helyi kéthetente nyomtatásban megjelenő hírújság, mely a város aktualitásaival foglalkozik. Az újságtól Boda Zsuzsa keresett fel minket, amit meglepetéssel, de természetesen örömmel fogadtunk. Az interjút is ő készítette velünk. Az újság címlapján is kiemelt hír ként szerepel, valamint a 13. oldalon a teljes cikket ellehet olvasni.
Régiónapló - hírújság cikk (készítve: 2011. feb. 17. csütörtök, 11:14)
A Kőrösi Hírek helyi hírújságában leközölt cikk interneten elérhető formája.
Zombi Budapest - blog cikk (készítve: 2011. márc. 6. vasárnap, 18:44)
A Zombi Budapest egy zombis hírekkel és eseményekkel foglalkozó blog. A legfontosabb hazai és külföldi zombis eseményeket segít nyomon követni.
Wikipedia - A szabad enciklopédia (készítve: 2011. ápr. 18. hétfő, 00:45)
A világ egyik legnagyobb internetes enciklopédiájának magyar közössége a regényt érdemesnek találta arra, hogy saját szócikket kapjon az enciklopédián belül. Köszönjük a Magyar Wikipédia szerkesztőinek és az olvasóknak egyaránt!
Prof. William - Ajánló (készítve: 2011. ápr. 29. péntek, 17:54)
Prof. William olvasóink táborába tartozik, aki a könyv olvasása után megkeresett minket és felajánlotta, hogy oldalán ír róla pár sort. Blogoldala már 2008 óta üzemel és többek között mangákkal, manga fordításokkal, humorral foglalkozik. Írása egy tömör kritika és ajánló egyben. Köszönjük neki!
Gamestar Magazin - könyvajánló (Kiadva: 2011. áprilisi szám - 2011/04)
A Gamestar Magazint sokaknak nem kell bemutatni, azok akik esetleg nem ismernék érdemes annyit tudni róla, hogy havonta megjelenő, főként különféle platformokon megjelenő videójátékok ismertetésével és értékelésével foglalkozik. Ezen kívűl híreket, hardver teszteket és egyéb kultúrális ismertetőket is közöl. A Másvilág rovat könyvajánló részében készűlt egy pár mondatos értékelés a Holtak Világa trilógia első kötetéről. A magazinban található könyvértékeléseket Hajdú Éva (Más nevén Eskin) írta és 4/5-re értékelte a könyvet. A kíváló 5 csillagot egy Hugo-Díjas regény a gyémántkor kapta. A teljes cikket itt olvashatják.
Pc Guru Magazin - könyvajánló (Kiadva: 2011. májusi szám - 2011.06)
A Pc Guru szintén sokak által kedvelt, főként játéktesztekkel és hírekkel foglalkozó havonta nyomtatásban megjelenő magazin. Külvilág szekciójában könyvekről, zenékről és filmekről írnak kritikákat/ismertetőket. Az áprilisi számban már közlésre került egy rövid ismertető a regényről, a májusi számban viszont (miután a szerkesztőség kézhez vehette a könyv egy példányát, majd azt elolvasták) egy részletesebb és élmény gazdagabb ismertetővel tért vissza. A májusi számban megjelent kritika most itt elérhető.
FFG Blog - kritika (készítve: 2011. május. 30. hétfő)
FFG Blogja egy nagyon színes és jól rendszerezett, a blogspot oldalán működő blog. Számtalan könyvről írja meg itt a benyomásait a blog tulaja. Jó szókásához híven a Jóslat elolvasása után is készített egy kritikát a regényről. A kritika itt olvasható el. Mindezen túl, a regény inspirálta is egy kreatív cikk megírására, ami azt taglalja, hány szerző kellhet egy jó könyvhöz. A cikkben pár példa erejéig felmerül a Holtak Világa regény is, aki kíváncsi rá az ITT megtekintheti. A hab a tortán, hogy a regényt ismét megemlíti a májusi áttekintésében (ITT olvasható).
Ekultúra - Kritika/Ajánló (készítve: 2011. dec. 22.)
Az Ekultúra egy olyan kulturális oldal, ami könyvajánlásokat, tágabb értelemben kritikákat, életrajzokat, interjúkat és koncertbeszámolókat jelentet meg. Az oldalon egy olyan könyvajánlóval egybekötött kritika jelent meg a trilógia első részéről, ami tartalmazza a regény előmenetelét és a szerzőkről összeszedett pár információt is. A teljes ajánlót ITT elolvashatják.
SFmag - Kritika (készítve: 2012. jan. 03.)
Az SFmag egy több művészeti ágat összefogó online magazin, sci-fitől a horroron át a fantasyig és mégtovább. Könyv- és filmismertetőket, portrékat, esszéket, tudományos cikkeket, interjúkat és novellákat egyaránt közöl. A szerkesztőség sorai között ott ülnek a hazai sci-fi irodalom éllovasainak számító írók. Az oldalon megjelentetett kritika olyan honfitársaktól származik, akik tőbb mű letétele mellett most is aktívan írnak. A teljes kritikát ITT elolvashatják.
Tales From The Blog - Kritika (készítve: 2012.03.15. 18:28)
A Tales From The Blog egy dinamikusan fejlődő, eddig horror témájú filmekkel foglalkozó oldal volt. Abban a megtiszteltetésben részesült a Holtak Világa trilógia nyitó része, hogy ennek a könyvnek a kritikájával nyitott a blog egy új rovatot, melyben horror/thriller témájú könyvekkel fog foglalkozni. A teljes kritikát ITT elolvashatják.
Tales From The Blog - Interjú (készítve: 2012.03.17. 14:22)
A Tales From The Blog oldal nem csak kritikát közölt le a regényről, hanem a szerzőkkel egy olyan interjút is készített, melyben eddig még el nem hangzó kérdésekkel is készült, új és aktuális informácíókat szolgáltatva az olvasónak. A teljes interjút ITT elolvashatják.
Cinegore - Interjú (készítve: 2012.04.18.)
A Cinegore egy számos szerkesztővel rendelkező magyar horror portál, az oldal cikkei horror, gore, trash, sci-fi témában íródnak.
Az oldal szerkesztői felfigyeltek Magyarország első zombis regényére, és személyes interjút kértek, amin Lengyel Dávidot kérdezték többek között a könyv előmeneteléről, a szerzők megismerkedésének körülményeiről, valamint szó esett a trilógia következő kötetéről is.
A teljes interjút ITT elolvashatják.
Cinegore - Könyvajánló (készítve: 2012.04.18.)
A Cinegore horror portál nem csak interjút készített a HV egyik szerzőjével, hanem egy személyes élményen alapuló könyvajánlót is megjelentetett az oldalon Zoo_Lee nicknevű szerkesztő jóvoltából. A teljes beszámolót ITT elolvashatják.
Irodalmi Jelen - Videóriport (készítve: 2012.06.17. vasárnap, 13:49)
A 83. Ünnepi Könyvhéten tartott dedikálást a két szerző, amikor hírtelen egy videóriportra felkérte őket az Irodalmi Jelen két munkatársa. A regényről érdeklődtek és a közös munkáról többek között. A teljes videóriportot ITT megnézhetik.
Mondo Magazin - könyvajánló (Kiadva: VII. évfolyam 2. szám, Április - 2013.04)
Mondo jelmondata sokatmondóan "Japan is here". Elsősorban a Japán kultúra egy széles szeletét hozza el nekünk filmek, sorozatok, képregények, animék, és J-Pop formájában, de foglalkozik a nagyvilág egyéb érdekességeivel, úgymint mozifilmek, számítógépes játékok és regények. Hazai megjelenések és könyvajánló témakörben is közöl le írásokat, az áprilisi számában pedig egy élmény gazdag ismertetőt írt a Holtak Világa trilógia első részéről. Az ajánlóból kiderül, hogy szkeptikus volt a fogadtatás, de a regény kellemes csalódást okozott. Az áprilisi számban megjelent kritika itt elérhető.


Megszünt bejegyzések


HorrorFreak interjú (készítve: 2011. jan. 14., péntek | Az oldal megszűnt)
A HorrorFreak egy minden horror témájú hírt, eseményt és művet felölelő blog. Elkészítettek a szerzőkkel egy exkluzív riportot, amit közzétettek.
Partynews - Recenzió (készítve: 2011. márc. 7. hétfő | Megszűnt a bejegyzés)
A Partynews egy több témát felölelő kultúrális és híroldal. Hozzájárulásával most egy könyvismertetővel bővültünk.
Könyvkritika - Kritika (készítve: 2011. ápr. 8. péntek, 14:37 | A blog megszűnt)
A könyvkritika egy a freeblog rendszerén található, kifejezetten könyvkritikák írásával foglalkozó blog oldal. Egy terjedelmes és lényeget kiemelő kritikát írtak a Jóslatról.
Könyvkritika - Interjú (készítve: 2011. ápr. 21. csütörtök, 9:46 | A blog megszűnt)
Nemrégiben jelent meg a konyvkritika.freeblog.hu oldalon egy kritkia a HV - A jóslatról, msot epdig felkért minekt az oldal tulajdonosa egy interjú elkészítésére is. Mi természetesen örömmel fogadtuk a felkérést és örömmel válaszoltunk a kérdéseire.
Zsiráf Magazin - Kritika (készítve: 2011. okt. 11. | Megszűnt a bejegyzés)
A Zsiráf magazin egy internetes magazin, a 14-18 év közötti diákoknak szól elsősorban. Ennek megfelelően a fiatalok érdeklődési területét érintő témákkal foglalkozik. Többek között pl. kulturális újdonságokkal is. A Zsiráf magazin portáljának egyik szerkesztője elolvasta a regényt és egy kritikájával egybekötött ajánlót írt róla. A teljes értékelést ITT elolvashatják.
Aeonflux blog - Kritika (készítve: 2012.05.29. 9:14 | Az oldal megszűnt)
Nem kisebb blog írt kritikát a Holtak Világa - A jóslatról, mint az Aeonflux! A könyvekről és filmekről író blog kritikája A jóslat könyvbemutatója előtt került fel és az eseményre is felhívja a figyelmet! A teljes beszámolót ITT elolvashatják.