LEGFRISSEBB KIADÁS Kozma András naplója
Hírlevélre feliratkozás:
HV - Küzdelem tartalomleírása közzététetik!
Egyre több dolog biztos a készülő folytatás körül. A soron
következő regény fülszövege is ide számít. Tekintse
meg a könyvek menüben!

Tovább a teljes cikkhez >>> 2015.03.11
TOVÁBBI FONTOS HÍREK: 1 2 3
ÖSSZES HÍR

Kiemelt hírek

 
Összes hír
  2015 év (2 hír) 2014 év (3 hír)2013 év (5 hír)
2012 év (13 hír)2011 év (14 hír)2010 év (5 hír)2009 év (4 hír)2008 év (1 hír)


Tartalomismertető a Küzdelemhez (ÚJ)

Egyre intenzívebbek a Holtak Világa folytatása körül a munkálatok. Most hivatalosan publikussá válik a tartalomismertetője a regénynek, pontosabban a fülszövege, ami a regény hátulján is olvasható lesz megjelenésekor.

A fülszöveget a könyvek menüpont alatt keressék.Kis érdekesség - A honlap eddigi arculatai (ÚJ)

A Holtak Világa honlap 2008-as megindulása óta számos arculatváltozáson ment keresztül.
Minden változtatást a folyamatos tartalom bővülés tett szükségessé. Egyrészt szem előtt kellett tartani, hogy a legfontosabb tartalmakhoz minél könnyebben hozzá lehessen férni, másrészt újra és újra fel kellett fedeznie magát a honlapnak, hogy igazodjon a regény és a trilógia profiljához egyaránt.

A galériában egy kis összeállítást lehet megtekinteni a regény eddigi fő oldalairól 2008 és 2011 közötti időből.Holtak Világa - Küzdelem állapotjelentés

Mikor nekiláttak a szerzők a Holtak Világa trilógia folytatásához még nem bocsátkoztak becslésekbe, most azonban itt van pár biztos információ!
A munka végéhez közeledtével eljött az ideje számokban beszélni a készülő folytatásról:

- A jelenlegi állás szerint, a prológuson és az epilóguson kívül 21 fejezetet izgulhat végig majd az olvasó, amennyiben nem lesznek összevonások, szétbontások a továbbiakban.
- Oldalszám tekintetében egy biztos: hosszabb lesz az első résznél (amely 252 oldallal jelent meg), mivel jelenlegi állás szerint is túlszárnyalta azt és még mindig van mit írni!

A regény összetettebb lesz minden téren az előző részénél, mivel több szálon fog futni és részben több idősíkon. A több szálnak köszönhetően több karakter útját követhetjük majd nyomon, többek között Andrássy Bálintét és Veszprémi Gáborét, a többieket pedig majd ki-ki derítse ki.

A kézírat hamarosan összeáll, addig is kövessék figyelemmel az újdonságokat a honlapon, és a Facebookon!Közös írás Szegeden

A regény befejezése egyre jobban a végéhez közeledik. Ezt jócskán előmozdítva 2014 március 4-6 között mindkét író Szegeden, egy helyen és időben újra találkozott és dolgozott a HV 2-ön. Ez alatt az idő alatt három fejezettel foglalkoztak komolyabban, ebből kettőt béta állapotba hoztak, illetve ezen felül még további négy fejezetet kezdtek meg. A történet összetettsége miatt, több helyen vissza-vissza kellett utalni és módisításokat eszközölni, cserébe egyre kerekebb a történet.

Az írás tekintetében annyit haladtak a nyers kézirattal, hogy annak terjedelme már most megegyezik a trilógia első részének terjedelmével (252 oldallal jelent meg), és még mindig van mit hozzáírniuk!

Fénykép: Facebook csoportban
Fénykép: Galéria menü vegyes albumábanHoltak Világa oldal a Facebookon

A már létező Facebook csoport mellett szeretnénk felhívni mindenki figyelmét a Facebookos oldalunkra is, ahol az eddigi tartalmak nem csak rendezettebb formában érhetőek el, de igyekszünk a regénnyel kapcsolatos bejelentéseket itt közzétenni elsősorban, az egyéb érdekességeket és zombikkal kapcsolatos dologat pedig a Facebookos csoportba terelni. Ezzel egy jobban átláthatóbb felületet kívánunk nyújtani az érdeklödőknek.

Az alábbi elérhetőségeken lehet még nézelődni:
- Facebook oldal: https://www.facebook.com/HoltakVilaga
- Facebok csoport: https://www.facebook.com/groups/154850687875227/
- Lengyel Dávid blogja: http://lengyeldavid.blogspot.hu/Molyoló Hódok Klubja könyvklub meghívás

Az MHK egy hódmezővásárhelyi, rendszeresen összeülő könyvklub, melynek augusztusi választott könyve a Holtak Világa - A jóslat volt. Az MHK tagjai nem csak kiolvasták a könyvet az összejövetelig, hanem meghívták a szerzőket az eseményre, hogy megismerhessék egymást és együtt beszélhessék át a könyvet.

A szerzőket 2013.08.24-én fogadták, és délelőttől egészen késő délutánig múlatták az időt beszélgetéssel, sütizéssel, és dedikálással.

Az írók ezúton fejezik ki köszönetüket a meghívásért és a kellemesen eltöltött napért!

Fényképek: Facebook csoportban
Fényképek: GalériábanÍró hétvége Hajóson

A két szerző elvonulva a világtól, beleértve az internetet is, újra egy közös írói hétvégét tartott augusztus 23 és 25 között. Nyugodt környezetben, a boros pincékkel övezett Hajóson minden adott volt a közös munkához.

A helszín nem csak a munkaszempontjából lett tudatosan kiválasztva, hanem azért is, mert innen mentek tovább Hódmezővásárhelyre, ahol meghívott vendégek ként érkeztek egy könyvklubbos találkozóra. Részletek erről egy külön bejegyzésben ITT.

Fényképek: Facebook csoportban
Fényképek: GalériábanLegyen film a Jóslatból!

Nagy az érdeklődés a rajongók részéről, hogy készül-e film a regényből, és többen is jelezték, hogy ilyenre lenne igény.

Ezen felbozdulva egy nyilvános kezdeményezést indítunk petíció formájában, hogy felkeltsük olyanok érdeklődését is a film iránt, akik képesek lennének megvalósítani.

Elsősorban 200 támogatóra lenne szükség, melyet hamarosan elérünk, ezért kérünk mindenkit, hogy aki szeretne az ügy mellé állni, az írja alá az alábbi digitális petíciót, amit akár úgy is megtehet, hogy személyes adatai nem lesznek nyilvánosak.

A petíció itt található: http://www.peticiok.com/holtak_vilaga_-_a_joslat_cim_konyv_megfilmesiteseLengyel Dávid blog + Holtak Világa Küzdelem (részlet)

Lengyel Dávid társszerző saját blogot indított, melyen később saját írásai lesznek elérhetőek, addig is a Facebookos Holtak Világa klub mellett számos HV-s érdekesség található az oldalon, beleértve az aktualitásokat a regény munkálatairól.
Ilyen például, hogy leközölt egy részletet a készülő HV trilógia második részéből.

A részlet itt olvasható: http://lengyeldavid.blogspot.hu/2013/07/holtak-vilaga-kuzdelem-reszlet.htmlMondo magazin könyvismertető

Könyvismertető gyakran születik az internetes médiumban a Holtak Világa univerzumának könyveiről, azoban most ismét az a megtiszteltetés érhette a HV- A jóslatot, hogy a nyomtatott sajtóba bekerült, nevezetesen a Mondo Magazin áprilisi számába.

A magazin szinte mindennel foglalkozik ami japán, ugyanakkor a hazai könyvmegjelenések is helyet kapnak benne. A könyvajánló szkeptikus hozzáállásról számol be, ami gyorsan egy kellemes csalódásba megy át. "...lassan indul, viszont hamar roppant izgalmassá válik, pár fejezet után már letehetetlen a könyv." - idézet az ajánlóból. Mi lehetne ennél beszédesebb? Ha kíváncsi rá, elolvashatja a weblapon is.Dedikálás az Akvárium klubban a karácsonyi KönyvFiesztán

Az V. kerületi Erzsébet téren december 16-án - nem mellékesen csak 5 nappal a nevezetes maja világvége előtt - újabb dedikáláson vett részt a szerzőpáros. Ez alkalommal már nem csak a HV - A jóslatot dedikálhatták, hanem a sorozat első kiegészítő kötetét, a Kozma András naplóját is.

Az eseményen többek között dedikált Baráth Katalin és Halász Margit is, a HV szerzők pedig 14 órától foglalhatták el az asztalukat.

A programot a szerzők dedikálással nyitották, majd szabad beszélgetés kezdődött az megjelentekkel, és még egy rögtönzött amőba csatára is sor került. Azoknak, akik eljöttek, a szerzők egy exkluzív meglepetéssel szolgáltak, nevezetesen a helyszínen bele lehetett olvasni a készülő folytatás egy korai munkapéldányába.

Az eseményről készült képek megtekinthetőek a honlapon, a Facebookos csoport képgalériájában, valamint egy rövid zenés videó összefoglaló az Indavideo-n.

Képek: Facebook Holtak Világa csoport galéria | Galéria menüpont
Videó: Indavieo videó megosztó

2012.12.16

Frissítve: 2013.02.18

Ugrás az oldal tetejéreFolytatásos fanfiction

A Holtak Világa univerzuma nem csak egy masszív olvasóközönséget tudhat magának, hanem számos téren foglalkoztatja az embereket. Folyamatosan bővülő partner-programunk részeként egyre több íróval ápolunk jó kapcsolatot, mostanra pedig egy újabb szerzőt tudhat maga mögött a HV univerzum.

Ta-mia Sansa írónő tollából egy folytatásos Holtak Világa fanfiction első része látott napvilágot. Ezúton köszönjük neki, és szeretnék mindenkit buzdítani hasonló művek megírására!

Az írás itt elolvasható (kattintson): http://tamiasansa.blogspot.hu/2012/11/sansa-adj-egy-katonat-1.html

UPDATE1:

Felkerült a fanfiction folytatása, a második rész:
http://tamiasansa.blogspot.hu/2012/11/adj-egy-katonat-2.html

UPDATE2:

Felkerült a fanfiction folytatása, a harmadik rész:
http://tamiasansa.blogspot.hu/2012/11/adj-egy-katonat-3.html

2012.11.19

Frissítve: 2012.11.26

Frissítve: 2012.11.30

Ugrás az oldal tetejéreVideóriport készült a szerzőkkel (TOP)

A 83. Ünnepi Könyvhéten tartott dedikáláson (cikk róla itt) videóriportot készítettek az Irodalmi Jelen riporterei az írókkal. Érdeklődtek Magyarország első zombis regényéről. A teljes riportot nézzék meg az Irodalmi Jelen oldalán.
Link (kattintson): http://www.irodalmijelen.hu/node/13965

A fotóriportok között még feltünnek a könyvszerzői.
Link (kattintson): http://www.irodalmijelen.hu/node/13916Első hivatalos dedikálás a 83. Ünnepi Könyvhéten (TOP)

A Líra könyvesbolt hálózat standjánál dedikálhatott a két szerző a 83. Ünnepi Könyvhéten a Vörösmarty téren. Az eseményt a Líra a könyv XIX. Budapesti Nemzetközi könyvfesztiválon elért sikerei láttán (minden kivitt példány elkelt a standjánál) szervezte az íróknak.

A dedikálást az 5 számú stand előtt, 2012.06.10.-én, 14:00 és 16:00 között (elmaradt Gereben Ágnes dedikálása, így az ő idejét is megkapták az írók) volt. A szerzőknek a dolgok rendje és módja szerint több könyvet is alá kellett írniuk, de ezzel koránt sem volt vége a dolgoknak!

Az Irodalmi Jelen riporterei járták a standokat és egy videóriportot készítettek az asztaluknál gyanútlanul üldögélő írókkal. A videó riport megtekinthető az Irodalmi Jelen oldalán vagy közvetlenül a youtube.com oldalon.

Az eseményről képek is készültek, amiket a galéria menüpont alatt lehet megtekinteni

Videó: Irodalmi jelen
Videó: Youtube
Képek: Galéria | Facebook csoport

2012.06.12

Frissítve: 2012.06.18

Ugrás az oldal tetejéreKönyvbemutató az Odeon Lloyd moziban

Apokalipszis est keretében a szerzők megtartották első könyvbemutatójukat. Az esemény több részből állt, melyet közösen a Kritikus Tömeg, a Líra.hu és a Magyar Hangya szervezett meg. 2012.05.31.-én, este fél kilenctől nagyjából fél tizenkettőig mentek a programok.

Kezdésnek négy apokalipszis témájú (két hazai és két külföldi rendezésű) rövidfilmet vetítettek le. A filmek után beszélgetés kezdődött ugyanott a mozi teremben. Rusznyák Csaba
(a geekz.blog.hu szerkesztője) volt az est moderátora, beszélgetőpartnerei pedig Jeszmás Károly (Emlékezz Ránk! c. rövidfilm rendezője), Galántai Zoltán (jövőkutató), valamint Lengyel Dávid és Kuba Richárd voltak.

Az eseményről készült fényképfelvételeket a galéria menüpont alatt, valamint a Facebookos csoportban lehet megtekinteni.

Fényképek: Galéria
Fényképek: Facebook csoport

2012.06.01

Frissítve: 2012.06.03

Ugrás az oldal tetejéreKritika az Aeonfluxon!

Nem kissebb blog írt kritikát a Holtak Világa - A jóslatról, mint az Aeonflux! A könyvekről és filmekről író blog kritikája A jóslat könyvbemutatója előtt került fel és az eseményre is felhívja a figyelmet!

Link (kattintson): http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2012/05/29/olvastam_a_fekete_ruhas_no__holtak_vilaga/Dedikálást tartanak az írók a 83. Ünnepi Könyvhéten hamarosan

A regény és a szerzők életében jelentős esemény következett be. A Líra bolthálózat felfigyelt A jóslat eladási mutatóira és a XIX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon elért eredményekre (minden kivitt példány elkelt a helyszínen). Felkérték a szerzőket, hogy egy nem kevésbé rangosabb eseményen a 83. Ünnepi Könyvfesztiválon vegyenek részt, melyen dedikálást szerveznek nekik.

A rendezvényre szeretettel várnak a szerzők mindenkit, aki szeretne könyvet dedikáltatni, vagy csak találkozni velük.
A Holtak Világa - A jóslat árkedvezménnyel kapható lesz a helyszínen, a nemrégiben megjelent kiegészítő kötet, Kozma András naplója sajnos nem. Viszont, aki az utóbbiból is hozna magával sajátpéldányt, azt is szívesen dedikálják.

Az esemény a Vörösmarty téren lesz, 2012. Június. 10-én, 14:00 és 15:00 óra között.
A rendezvényen belüli pontos helyszínről kérünk mindenkit, tájékozódjon a rendezvényen kihelyezett plakátokról.Ott volt A jólsat a XIX. Budapesti Nemzetközi könyvfesztiválon (TOP)

A Jóslat már második éve van jelen a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválok sorozatán, idén a Líra bolthálózat jóvoltából került ki. A rendezvény, mint tavaly is, a Millenáris parkban kapott helyet. A négy napos rendezvényen (április 19-22) számos kiadó, külföldiek és hazaiak egyaránt képviseltették magukat, ahogy az megszokottá vált. Különösen nagy eredmény, hogy a 2011-es kiadású Jóslat helyett kapott a legújabb kötetek mellett a rendezvény polcain.
Ez csakis úgy valósulhatott meg, hogy folyamatos érdeklődést tanúsítanak az olvasók a regény iránt.

Nagyon köszönjük mindenkinek a támogatást és reméljük, a trilógia folyamán továbbra is osztozhatunk ebben olvasóinkkal!Megjelent nyomtatásban Kozma András naplója!

Mostantól megrendelhető a Holtak Világa első kiegészítő kötete, mely Kozma András naplója nevet viseli. Nem véletlenül, hiszen a könyv A jóslatban szereplő főhős teljes egészében kiadott naplója.

Számos regénybeli esemény közötti időt és történést felölel a napló, valamint a főhős által válogatott blogbejegyzések, újságcikkek és saját vészterveinek jegyzetei színesítik a naplót, ezáltal pedig a Holtak Világát.

A könyv magánkiadásban jelent meg, ezért csak a szerzőktől szerezhető be a honlapon keresztül (banki előreutalással vagy utánvéttel) vagy személyesen.

Bővebb ismertetőt a naplóról, például árat, terjedelmet ITT olvashat, megrendelni pedig ITT lehet.A Jóslat megfertőzte Cinegore-t is!

A Cinegore, a magyar horror portál azzal a szándékkal kereste fel a szerzőket, hogy hallottak Magyarország első zombis regényéről és szeretnének egy személyes interjút készíteni a szerzőkkel. A személyes interjút végül Lengyel Dáviddal sikerült megejtenie Zoo_Lee nicknevű szerkesztőnek.

A kérdező elbeszélgetett Dáviddal és többek között érdeklődött a könyv előmeneteléről, a szerzők megismerkedésének körülményeiről, valamint szó esett a trilógia következő kötetéről is.

Az interjú mellett az oldal leközölt egy könyvajánlót is, mely személyes olvasási élményeit írja le a cikk írójának. Az író jó benyomása mellett 10-ből 8 pontra értékelte a könyvet.

Az interjú ITT olvasható.
AZ ajánló pedig ITT.Új Holtak Világa könyv a láthatáron! Kozma András naplója.

Hamarosan érkezik a Holtak Világa - A jóslat című regényen alapuló Kozma András naplója. A Jóslatban szereplő főhős, maga által írt naplója, amelyből számos részlet és idézet szerepel a regényben. A most megjelenő mű a naplót teljes egészében tartalmazza, vésztervek és újságcikkeken keresztül kíséri végig az olvasót Nostradamus baljós jövendölésének a beteljesedésén.

A Naplón már az utolsó simítások folynak, a várható megjelenése április 17., a honlapon addig is már előrendelhető. Átvenni postai úton, banki előreutalással vagy utánvéttel lehet majd, illetve akár személyesen Szegeden.Dupla debütálás a Tales From The Blog oldalon!

Szinte egyszerre közölt le kritikát és interjút a Tales From The Blog nevű horror blog.

Az oldal a frissen induló, témába illő könyvekkel foglalkozó rovatát a HV - A jóslat című regényével kívánta indítani. Ezen felül egy olyan interjút is készített az írópárossal, amiket eddig még nem tettek fel az eddigiek során.

A kritika elérhető ITT, az interjú pedig ITT.2011 év végi összefoglaló

A Holtak Világa az idő előrehaladtával egyre több emberhez jut el, a trilógia szépen gyarapodik és folyamatosan érkeznek visszajelzések a trilógia első részéről is. Az események röviden:

- A HV trilógia első részének, A Jóslatnak kéziratát 2010 decemberében adták le a szerzők. A regénybe az ISBN szám igénylés miatt 2010-es dátum került, de kétségtelenül 2011-es kiadású -'11 februárjától a kiadónál, '11 márciusától a könyvesboltokban is kapható lett a regény.

- A szerzők az év alatt más írókkal is megismerkedtek, segítik egymás munkáját. Köszönetüket fejezik ki HelenyCrow, Kayra B. King, Izolde Johannsen és végül, de nem utolsó sorban Ta-mia Sansa íróknak a közösen elért eredményekért. A kölcsönös népszerűsítés és egymás írásainak véleményezése mellett jó ismeretséget ápolnak a szerzők egymással.

- A trilógia bevezető kötete pozitív visszhangnak örvendhetett, sokan érdeklődtek a kiadást követően az első részről, és az írás alatt álló folytatásáról. Több, mint 40 hírlevélre feliratkozott és 260 tagot meghaladó facebook klubtag értesülhetett a 2011 legfontosabb, trilógiával kapcsolatos híreiről naprakészen.

- Az írók rendeztek egy nyereményjátékot, amely során 3 példány talált gazdára A Jóslatból. Másik, jeleneg is folyamatban lévő nyereményjátékon a trilógia folytatásának egy, a megjelenést követő példányát lehet majd megnyerni.

- A látogatók lelkesen küldték az oldalon elérhető kérdőívek valamelyikére válaszaikat, ezzel is segítve a szerzők munkáját. Sokan osztották meg véleményüket a regény olvasását követően. A beérkezett észrevételek segítenek abban, hogy felmérjék az erősségeket, illetve mikre kell odafigyelni a jövőben. Az olvasók elégedettségét jelzi az is, hogy a moly.hu könyves közösségi oldalon a regényt az olvasók 85%-ra értékelték (az érték a mai dátum szerint - a szerk.), 17 szóbeni értékeléssel, 32-en szeretnék beszerezni, valamint 34 várólistás olvasót tudhat maga mögött (szintén a mai dátum szerint - a szerk.).

- Sikerekben gazdag év volt az eladott példányok számát illetően is, a Líra könyvesbolt hálózat összesített 100-as toplistáján (minden termék és könyv) 19. helyezést ért el a regény, a Líra hálózat Fókusz könyvesboltjában pedig a top 10-es listán 5. helyezést ért el.

- Az olvasói visszajelzések között A Jóslat számos referenciát és könyvértékelést tudhatott magáénak. Az olvasók így több forrásból érkező és hiteles információkat nyerhetnek, ezek rendre fel is kerültek a trilógia honlapjára. Számos blogger mellett saját szócikket szerzett a regény a Wikipedia internetes lexikon oldalán. Nyomtatott sajtó közül született hír a Kőrösi Hírek hírújságban, a Pc Guru és a Gamestar magazin is könyvajánlót és értékelést jelentetett meg róla, valamint a Playboy magazin ajánló rovatába is bekerült.

- A könyvajánlók közül szeretnénk kiemelni, mely egyben a 2011-es év utolsó fontosabb eseménye, az Ekultúra oldalán megjelent kritikával egybekötött könyvajánlót A Jóslatról. Az írás nagyon jó áttekintést nyújt a szerzőkről, a regény születésének ötletéről, jól összefoglalt háttérinformációkkal szolgál a regény véleményezése mellett.

Összességében egy sikeres és mozgalmas évet zárhat a sorozat, trilógia bevezető része megtalálta a maga közönségét. Amig az olvasóknak örömet okoz az olvasás, addig az íróknak élvezet az írás.

A trilógia írása 2012-ben is folytatódik, és a látogatók továbbra is frissen értesülhetnek az eseményekről!
Köszönjük mindenkinek, aki velünk tart a 2012-es évbe!Holtak Világa - Küzdelem, itt vannak az első borító ötletek!

A nyári lazítás után ismét kemény munka kezdődött meg az írók háza táján! Megjelentek az első ötletek a trilógia következő kötetének borítójára, amik közül az egyik a majdani regény előlapján fog szerepelni. Élből három ötlettel álltak elő a szerzők, mind a három megtekinthető a galéria menüpontban. A szerzők az olvasók véleményét kérik, hogy szerintük melyik ötlet illene leginkább a regényhez.
Bárki szavazhat a neki tetsző ötletre, de ez még nem minden!

A szerzők a szavazásért cserébe egy kis meglepetéssel szeretnének kedveskedni a látogatóknak. Az, aki megadja elérhetőségét (név, emailcím, város) egy sorsoláson vehet részt, aminek a díja egy Holtak Világa - Küzdelem című könyv dedikált példánya lesz.

A nyertes ezzel az elsők között juthat majd hozzá a Holtak Világa trilógia következő részéhez. Aki a nyereményjáték szabályairól és részleteiről szeretne többet megtudni az tekintse meg ezt a linket, aki pedig a trilógia következő kötetéről szeretne többet megtudni az látogassa meg a könyvek menüpontot.Egyre több az olvasói visszajelzés a Jóslatról

Az idő teltével egyre több úton kapunk visszajelzéseket a regénnyel kapcsolatban. Az üzenetek nagy része a vendégkönyvünkbe érkezik, de sok levelet és kitöltött kérdőívet is kapunk. Nem kívánnánk sem jót, sem rosszat említeni, mindenesetre örömmel látjuk, hogy többségben sikerült elérnünk azt, amit szerettünk volna. Egy olvasható és szórakoztató könyvet megalkotni.

A dicséreteket megköszönjük, az építő jellegű kritikákat pedig nagyon is komolyan vesszük! Mindenkinek a szempontját igyekszünk figyelembe venni és a következő regénynél azt felhasználni. Aki szeretné még segíteni a munkánkat és hozzájárulni véleményével a trilógiához, az írjon nekünk levelet a honlapon (itt) vagy töltse ki az egyik kérdőívünket (itt).

Még valamit tartogatunk a tarsolyban!
Sokan említették, hogy érdemes lenne a könyvet lefordíttatni...Ez bizony ötletet adott nekünk és bátorságot a dologhoz, szóval hosszú távú céljaink között szerepel a könyv fordíttatása is.TOP 10-es lett a könyv a Líra könyv hálózatban! (TOP)

A könyv egyre több emberhez jut el, ennek bizonyítéka az, hogy a Líra könyvesbolt hálózat egy hivatalos összesítést küldött el a kiadóhoz. Az összesítés tartalmazza, hogy a Fókusz könyvesboltban (líra hálózat, 1072 Bp., Rákóczi út 14.) 2011. június 27. és július 2. között a 10-es toplistán az 5. helyen szerepelt. Annyit még elárulhatunk, hogy a toplistán szereplő könyvek közül, a Jóslat a legolcsóbb (2290 bolti áron). Köszönjük a támogatást mindenkinek!Lezárult az első Holtak Világa nyereményjáték

Hivatalos keretek között lezajlott az első alkalommal megrendezett Holtak Világa nyereményjáték.
A játékra 2011.06.07 - 2011.07.05 között lehetett nevezni és dedikált Holtak Világa -A jóslat című könyvet lehetett nyerni. Három könyv került kisorsolásra a játékban részt vevők között, a nyertesek nevei sorsolási sorrendben:

1. Papp Henrietta, Pusztaszabolcs
2. Dulai Dóra, Kiskőrös
3. Vígh Csaba, Szarvas

A kisorsoltak, már kézhez is vehették nyereményeiket.
A sorsoláson az vehetett részt, aki két kérdésre helyesen válaszolt, amit a HorrorFreak által készített interjú alapján tettünk fel (a cikk ITT elérhető).2011 májusi esemény összefoglaló

Számos dolog történt a májusi hónap során, ezekről most egy tömör összegzést teszünk közzé:

- Felkerült a honlapra a Pc Guru magazin májusi könyvkritikája, elérhető ITT.
- A regényről megjelent egy újabb ajánló a Playboy magazín júniusi számában.
- A regény hivatalosan is felkerült az Országos Széchényi Könyvtár nyilvántartásába, megtekintés itt.
- Újabb kritika a jóslatról FFG blogjában (kritika itt). Továbbá említést tesz a regényről a májusi áttekintésében (áttekintés itt) és egy kreatív cikk keretén belül pár mondatra kitér a regényre és annak szerzőire is (cikk olvasása itt).
- Minden idők legjobb helyezését értük el a Líra könyvesbolt hálózat 100-as toplistáján, 19. helyezett volt a Jóslat. Másképpen kifejezve az ÖSSZES könyyvel, és dvd-vel versengve lett a könyv a 19. helyezett.

További naprakész információk a FACEBOOK klubbunkon:
Csoport neve: Holtak Világa
Közvetlen link: http://www.facebook.com/group.php?gid=154850687875227Gamestar és Pc Guru magazin könyvismertetők

A könyvről számos weboldal írt már értékelést, a nyomtatott sajtóban viszont eddig csak a Kőrösi Hírekben jelent meg írás. Jóhírként szolgál, hogy a Gamestar magazin áprilisi, valamint a Pc Guru magazin áprilisi-májusi számában is leközölt róla egy-egy ismertetőt.


Ezek közül, a Gamestar magazin által leközölt cikk elérhető tettük a weboldalunkon.
A szóban forgó magazin egy havonta nyomtatásban megjelenő, főként különféle platformokon megjelenő videójátékok ismertetésével és értékelésével foglalkozik. Ezen kívül híreket, hardver teszteket és egyéb kultúrális ismertetőket is közöl.


A Gamestar magazin Másvilág rovat könyvajánló részében a lényegi részekre rávilágító értékelés született a Holtak Világa trilógia első kötetéről a Jóslatról. A rovatban több könyvértékelés is olvasható, mindet Hajdú Éva (ismertebb nevén Eskin) írta. A Holtak Világát 4/5-re pontozta és bizakodó a trilógia folytatásával kapcsolatban. A kíváló 5 csillagot egy Hugo-Díjas regény, a Gyémántkor kapta. Továbbá pontozásban jobb helyre került, mint a konyvmolyz.web4.hu szerzői versenyét nyert A halál ékköve című regény. A teljes cikket itt olvashatják.


UPDATE:

A kellő kivárási idő után a PC Guru által közölt cikk is elérhető oldalunkon.

A magazin külvilág szekciójában könyvekről, zenékről és filmekről írnak kritikákat/ismertetőket. Az áprilisi számban már közlésre került egy rövid ismertető a regényről, a májusi számban viszont (miután a szerkesztőség kézhez vehette a könyv egy példányát, majd azt elolvasták) egy részletesebb és élmény gazdagabb ismertetővel tért vissza. A májusi számban megjelent kritika most itt elérhető.

2011.05.16

Frissítve: 2011.06.01

Ugrás az oldal tetejéreA HV - A jóslat bekerült a Wikipédiába, a szabad enciklopédiába (TOP)

A mai napon van szerencsénk bejelenteni, hogy a Magyar Wikipédia közössége elég értékesnek, megbízhatónak és nevezetesnek találta a regényt ahhoz, hogy bekerülhessen a Wikipédia internetes enciklopédiájába.

A Wikipédia szerkesztői mindig is nagy hangsúlyt fektettek, hogy csak olyan szócikkek kerüljenek be az enciklopédiába, amik jól alátámaszthatóak független forrásokkal, valamint nevezetességük és jelentősségük által rászolgálnak egy saját szócikkre.

Rövid tartalomjegyzék, hogy a szócikk indulásakor milyen témakörökről lehetett olvasni bővebben: történet, főbb karakterek, a zombik, az univerzum tervezett kötetei, források, külső hivatkozások.


Köszönjük a bizalmat és az elismerést a Magyar Wikipédia közösségének és az olvasóknak egyaránt!

Keressen rá a www.wikipedia.hu oldalon a "Holtak Világa - A jóslat" szócikkre vagy olvassa a teljes szócikket a Magyar wikidépia oldalán ITT.A könyv ott lesz a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon (TOP)

A könyv a Bookline jóvoltából ott lesz a 18. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Negyven országból érkeznek kiállítók, alkotók, kiadói szakemberek. A külföldi kiállítói standok is nagyobb alapterületet foglalnak el, mint eddig bármikor. Az uniós standon a látogatók megtekinthetik az Unió mind a 27 országa kortárs irodalmi könyvkiadásának átfogó válogatását.


Csupán egy kis ízelítő, hogy a Bookline hálózaton belül milyen pár nagy/híres további szórakoztató irodalom mellé került be a könyv a fesztiválra:
Tom Clancy: Élve vagy halva, David Gaider: A Hívás - Dragon Age, Wayne Chapman: Garmacor vére, J. R. dos Santos: A hetedik pecsét, Neal Stephenson: Gyémántkor I-II., Gáspár András: Kiálts farkast.


Helyszín: Millenáris 1024 Budapest, Kis Rókus u. 16-20.
Időpont: 2011. április 14-17.
web: http://www.bookfestival.huA HV - A jóslat kapható a Líra és a Bookline könyvesboltokban!

A trilógia első kötete mától kapható a Líra és a Bookline könyvesboltjaiban és webboltjaiban is!

A Líra webboltban ITT érhető el a könyv, A Bookline pedig ITT. A teljes könyvesbolt listát pedig ITT lehet megtekinteni!A honlap ismét megújult

A harmadik jelentős megújúlás alkalmával negyedik külsejében pompázhat a Holtak Világa honlapja. A változások a regény arculatához illő, valamint a trilógia első kötetének könyvesbolti megjelenése tették szükségessé és sürgőssé. Az egyes részek jobban elkülönűlnek egymástól, logikailag jobban csoportosítottak és reményeink szerint élménytnyújtóak is.

Az átláthatóság és a szebb külső mellett pár új funkcióval is bővült az oldal:

  • A hírdobozban a legfrissebb híreket, röviden összefoglalva is át lehet tekinteni.
  • Hotlinks név alatt a legfontosabb vagy frissebb linkek gyorsan elérhetőek.
  • A szerzők személyes elérhetőségei is megtalálhatóak
  • Büszkélkedhetünk immár partner oldallal is, kapott egy külön menüpontot.
  • Új játékok kerültek fel az összevont játékok és linkek menüpontba.

Reméljük, az új változtatások nem csak a fejlesztők, hanem a látogatók javait is fogják szolgálni.Riport készült az írókkal a Kőrösi Hírek hírújságtól!

Az írók legnagyobb meglepetésére a Kőrösi Hírektől felfigyelt a könyvre Boda Zsuzsa újságirónő, aki a kéthetente nyomtatásban megjelenő hírújságtól felkereste őket. A riport felkérésre az írók készséggel belementek.

A riportot azóta leközölték az újságban, valamint ezt követően a www.regionaplo.hu híroldalon. A cikk természetesen bekerült a média cikkek menüpontba is, gyarapítva ezzel is a meglévő cikkeket.Média cikkek menüpont

Új menüponttal bővült az oldal, a média cikkek menüvel. Köszönhető ez annak, hogy a regény egyre nagyobb teret élvezhet és szeretnénk egy helyre gyűjteni a regénnyel és a honlappal kapcsolatos interjúkat és cikkeket.Megjelent a trilógia első része, a Holtak Világa - A jóslat!

Van szerencsénk bejelenteni, hogy a várva várt regény végre kapható!
Köszönjük mindenkinek a türelmét és kitartását, reméljük a könyv számos élményt fog nyújtani a leendő olvasóknak.


A könyv beszerezhető az Ad Librum kiadó internetes webboltjából, illetve személyesen is át lehet venni a kiadó irodájában, valamint márciusban érkezik a Líra és a Bookline könyvesboltjaiba is!

Netes rendelést itt lehet leadni: Direkt link a könyvhöz
A kiadó címe és fogadó ideje személyes átvétel esetén: cím és fogadóidő

További információ a könyvről a honlapunkon >>>

További információ a könyvről a kiadó honlapján >>>Január 20.-án érkezik a Holtak Világa - A jóslat!

Hivatalosan is bejelenthetjük, hogy a regény úton van! Január 20.-án jelenik meg és az Ad Librum kiadó internetes boltjában már most is előrendelhető!
Előrendelést itt lehet leadni: Direkt link a könyvhöz.Kész az első kötet borítója

Elkészült a trilógia első kötetének borítója! Az előlap és a hátlap is egyedi borítást kapott, Sallai Péter keze által. Sallai Péter számos könyv (Halott csillagok, Pörgés, Polaris, stb.) és lemezborítót készített már. A borító megtekinthető nagyméretben a galériában.Közeleg az első kötet!

Hivatalosan is megerősíthetjük, hogy a trilógia első kötetének írását befejeztük, a kézíratot levéglegesítettük! Még ennél is fontosabb hír, hogy Az Ad Librum kiadóval megkötöttük a szerződést a könyv kiadására. A könyv A/5 (130x200mm) méretben lesz majd kiadva. Az impresszum, szennycímlap, és egyéb kötelező oldalakkal együtt körülbelűl 240 oldalas lesz. A könyvhöz 2011 januárjától kezdve neten keresztűl a kiadó oldaláról és a nagyobb netes könyváruházakban lehet majd hozzájutni, illetve hozzávetőlegesen 2011 márciúsától a Líra könyvesboltjaiban is.


A regény az előzetes kritikákat jól vette, bízunk benne, hogy sokak által kedvelhető és olvasható könyvet sikerül kiadni a kezünk alól. Kérjük, aki tudja ajánlja ísmerőseinek is, ha érdeklik a horror és az akció regények.

A jó híreknek még nincsen vége! Már el is kezdtük írni a regény második részét, ami a Küzdelem alcímet viseli (ismertető itt).

Köszönjük mindenkinek a figyelmét és bizalmát
Az írókÚj borító az első kötethez

Sokat gondolkoztunk egy új, a regény arculatához és üzenetéhez illő borítón. Sikerült elkészítenünk egy tervezetet , amit majd a kiadó grafikusának is el fogunk juttatni. Nem csak a könyv előlapját, hanem hátlapját is sikerült kigondolnunk. Előbbit megtekinthetik a galériában lehet, utóbbi legyen meglepetés a könyv megjelenéséig.A honlap elköltözött

A honlap új helyre költözött 2010.03.20-án. Az új változások listája a következő:

  • A honlapot ezentúl a www.holtakvilaga.hu oldalon lehet elérni
  • Új, szebb, átláthatóbb külsőt kapott az oldal ami a regény profiljának is megfelel
  • Előrendelni lehet a regényekre. Egyenlőre csak az első kötetre
  • Vendégkönyvet is ellehet érni az eddigi elérhetőségeken túl
  • Elérhető lett a tartalom ismertetője a trilógia további két kötetének


Jelentős változások

Az előkészületek egyre fokozottabbak (már számba vettük a lehetséges kiadókat és a kiadandó példányszámot, amikről később tájékoztatást adunk), ezért közeledve a regény kiadásának dátumához az oldalon egy nagyobb átalakítás ment végbe. Átalakítottuk a főoldalt, hírlevélre lehet feliratkozni amiben értesítést lehet kérni a regény kiadásának pontos dátumáról és beszerzési lehetőségeiről, kérdőívet lehet kitölteni, átláthatóbb lett a hírek böngészése és általánosan frissítettünk pár menüpontot (home, ismertető, kapcsolat, jogi nyilatkozat).Regény író hétvége

Július 10-12 között a két író egy regényíró-hétvégét tartott. Ez alatt a "kismaratoni" regény írás közben sokat tudtak alakítani a regény formáján. Rengeteg új ötlet, apróbb részlet került bele, és sok hibát is kijavítottak.

Az írás egyik legkellemesebb eseménye az volt, amikor a két író személyesen bejárt egyes, a regényben is előforduló eredeti helyszíneket és azok sok gondolatot ébresztettek bennük. Ez alatt az idő alatt a kritikusgárda is egy értékes fővel bővült.

Megszülettek a tervek a regény folytatásával kapcsolatban amiknek a koncepciói kisebb-nagyobb mértékben már össze is álltak. Mindent egybevetve nagyon hasznos két nap volt.Új zombis játékok

Új zombis játékok kerültek fel az oldalra! keresd őket a játékok menüpontban.Hivatalos borító terv A jóslatról

Felkerült a galériába a regény borító tervezete. Nem konkrétan ez a kép lesz a borítója a regénynek, csupán előzetes koncepciónak szántuk. Andris magányosan a zombik ellen témát választottuk, és az egészet belehelyeztük egy szokványos megszokott környezetbe (ami azért már nem is annyira szokványos).Kész az első 4 fejezet

Elkészűlt a regény első 4 fejezete! A regényt nem felejtettük el hanem folyamatos írás alatt van! Ha további részletek érdekelnek a hírrel kapcsolatban esetleg óhaj/sóhas/kívánság merülne fel a regénnyel kapcsolatban érdeklődni az elérhetőségeken keresztül lehet.Újra indúlt az oldal

Az oldal rövid szünet után újra visszatért és látványos megújuláson ment keresztűl. Az új külső nem csak megtartotta a régi arculat egyes elemeit, de szebb, ráadásul új funkcióval is bővűlt, az "infobox"-al.

 

 
2015 évi hírek
Tartalomismertető a Küzdelemhez 2015.03.11
Kis érdekesség - A honlap eddigi arculatai 2015.01.10


 
2014 évi hírek
Holtak Világa - Küzdelem állapotjelentés 2014.03.28
Közös írás Szegeden 2014.03.07
Holtak Világa oldal a Facebookon 2014.02.18


 
2013 évi hírek
Molyoló Hódok Klubja könyvklub meghívás 2013.08.26
Író hétvége Hajóson 2013.08.26
Legyen film a Jóslatból! 2013.07.17
Lengyel Dávid blog + Holtak Világa Küzdelem (részlet) 2013.07.10
Mondo magazin könyvismertető 2013.04.05


 
2012 évi hírek
Dedikálás az Akvárium klubban a karácsonyi KönyvFiesztán 2012.12.16
Folytatásos fanfiction 2012.11.19
Videóriport készült a szerzőkkel 2012.06.18
Első hivatalos dedikálás a 83. Ünnepi Könyvhéten 2012.06.12
Könyvbemutató az Odeon Lloyd moziban 2012.06.01
Kritika A jóslatról az Aeonflux blogon 2012.05.29
Dedikálást tartanak az írók a 83. Ünnepi Könyvhéten hamarosan 2012.05.10
Ott volt A jólsat a XIX. Budapesti Nemzetközi könyvfesztiválon 2012.04.23
Megjelent nyomtatásban Kozma András naplója! 2012.04.19
A Jóslat megfertőzte Cinegore-t is! 2012.04.18
Új Holtak Világa könyv a láthatáron! Kozma András naplója. 2012.03.24
Dupla debütálás a Tales From The Blog oldalon! 2012.03.17
2011 év végi összefoglaló 2012.01.04


 
2011 évi hírek
Holtak Világa - Küzdelem, itt vannak az első borító ötletek! 2011.09.14
Egyre több az olvasói visszajelzés a Jóslatról 2011.08.01
TOP 10-es lett a könyv a Líra könyv hálózatban! 2011.07.15
Lezárult az első nyereményjáték 2011.07.13
2011 májusi összefoglaló 2011.06.04
Gamestar és Pc Guru magazin könyvismertetők 2011.05.16
A HV - A jóslat bekerült a Wikipédiába, a szabad enciklopédiába 2011.04.18
A könyv ott lesz a XVIII. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon 2011.04.10
A Holtak Világa - A jóslat kapható a Líra és a Bookline könyvesboltokban! 2011.02.28
A honlap ismét megújult 2011.02.27
Riport készült az írókkal a Kőrösi Hírek hírújságtól! 2011.02.17
Média cikkek menüpont 2011.01.22
Megjelent a Holtak Világa - A jóslat! 2011.01.20
Január 20.-án érkezik a Holtak Világa - A jóslat! 2011.01.12


 
2010 évi hírek
Jelentős változások 2010.09.18
Kész az első kötet borítója 2010.12.26
Közeleg az első kötet! 2010.11.03
Új borító az első kötethez 2010.11.02
A honlap elköltözött 2010.03.29


 
2009 évi hírek
Regény író hétvége 2009.07.13
Új zombis játékok 2009.06.09
Hivatalos borító terv A jóslatról 2009.05.30
Kész az első 4 fejezet 2009.05.07


 
2008 évi hírek
Újra indúlt az oldal 2008.10.18